Start VAKANTIESSTREKEN
VAKANTIESSTREKEN


MAZURIË 
 
Mazurië is een dichtbebost en dunbevolkt gebied in het Noordoosten van Polen.
Deze streek wordt ook wel genoemd 'het land van de 1000 meren', ofschoon het er in werkelijkheid veel meer zijn! Het merengebied biedt uitstekende mogelijkheden voor zeilen, kanovaren en vissen. Wandelen, fietsen en paardrijden is hier echter ook zeer populair. De natuur is hier veelal nog ongerept. De kwaliteit van het water in de meren is bijzonder goed.
Op de meeste meren is het varen met een motorboot dan ook verboden. Voor degenen die op zoek zijn naar rust is Mazurië een verademing. De huisjes en accommodaties die wij u in Mazurië te bieden hebben zijn allen fraai gelegen en zullen zeker aan uw verwachtingen voldoen. In de wat grotere plaatsen in Mazurië zoals Olsztyn, vinden zomerfestivals plaats en zijn goede uitgaansmogelijkheden.
 

BIAŁOWIEŻA
Bialowieza is het oudste Nationale Park van Polen en zelfs van Europa.
Gelegen aan de grens met Wit-Rusland behelst Bialowieza het laatste oorspronkelijke oerbos in Europa. Naast de bekendste inwoner van het woud de bizon- treft men hier ook wilde paarden, herten, everzwijnen, wolven, lynxen, dassen wezels en moerasschildpadden aan. Daarnaast leven in Bialowieza ruim 120 vogelsoorten zoals zeearends, schreeuwarends, zwarte ooievaars reigers en kraanvogels. 1/4 van de wereldpopulatie witte ooievaars leeft in Polen - zo'n 40 000 vogels.
 

HET TATRAGEBERGTE 
Het Tatragebergte is de hoogste bergketen van Polen en tevens het hoogste gedeelte van de Karpaten. Het hele gebied vormt een Nationaal Park, waar de planten - en dierenwereld onder bescherming staan. Het landschap wordt overheerst door spitse bergtoppen, steile beboste hellingen en talrijke meren. Dankzij het gunstige klimaat, het prachtige landschap en vele bezienswaardigheden is het gebergte zeer geliefd bij toeristen. De aanblik van dit bergmassief is een onvergetelijke belevenis.

 

 Copyright © 2009-2023 „Molenaar Tours”
Design & webmaster by ARSMO.nl
klusbedrijf Roosendaal stucadoorsbedrijf Breda tegelzetter wycieczki.nl dakdekker eindhoven