Start ALGEMENE INFORMATIE OVER POLEN
ALGEMENE INFORMATIE OVER POLEN

Polen
Oppervlakte: 312 duizend km2
Bevolking: 38 miljoen
Hoofdstad: Warszawa
Officiële taal: Pools

Polen is in ieder jaargetijde interessant en heeft veel te bieden. Het is een prachtig land met diverse landschappen. Brede, witte zandstranden, duinen, kalkrotsen, glinsterende meren, sprookjesachtige bossen.

Malbork  (fot. stock.xchng)Daarnaast heeft Polen ook prachtige, historische steden zoals Warschau met schitterende paleizen en musea of Krakau, door Unesco geplaatst op de lijst van het cultureel erfgoed van de mensheid. Op de UNESCO - lijst van Wereld Cultureel Erfgoed zijn behalve het historische centrum van Krakau ook tal van andere bezienswaardigheden ingeschreven: de zoutmijn in Wieliczka, de Oude Stad in Warschau, de Oude Stad in Zamosc, Torun, het Kasteel van de Kruisridders in Malbork, de Zebrzydowska Calvarie-een religieus centrum, het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en het oudste woud in Europa: Bialowieza.

Jaarlijks bezoeken 15 miljoen toeristen Polen en velen zijn van plan om het nog eens te bezoeken. Iedereen vindt hier iets aantrekkelijks voor zichzelf.

Natuurliefhebbers, watersporters, vissers en cultuurzoekers komen hier aan hun trekken. Dankzij de traditionele Poolse gastvrijheid voelen toeristen zich hier echt goed.

 

 Copyright © 2009-2023 „Molenaar Tours”
Design & webmaster by ARSMO.nl
klusbedrijf Roosendaal stucadoorsbedrijf Breda tegelzetter wycieczki.nl dakdekker eindhoven