Start POOLSE STEDEN WARSCHAU
WARSCHAU

  
Warschau strekt zich uit op twee oevers van de rivier Wisła.

Het is hoofdstad van Polen sinds het einde van de 16-de eeuw. Deze schitterende stad is vaak het doel van de reis naar Polen en in vele gevallen een belangrijk onderdeel ven de reis. Voor toeristen zijn het historische centrum van Warschau, het Koninklijk Paleis en de zomerresidentie Wilanow de hoogtepunten. Vanaf het Paleis tot aan de Koninklijke Residentie in Wilanów loopt de Koninklijke Route. Deze wandeling brengt u via cafeetjes, winkels, musea, kerken en paleizen naar Lazienki Park. Dit is een park met lanen, vijvers, een rozentuin, verschillende neoklassieke paviljoenen en een monument van Chopin, waar 's-zomers concerten worden gehouden. Voor cultuurliefhebbers zijn daarnaast de Porczynski collectie en het Nationaal Museum een bezoek waard.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest en werd na de oorlog weer opgebouwd. De oude binnenstad werd zeer zorgvuldig gereconstrueerd op basis van bewaarde originele bouwtekeningen. De Oude Stad met de kleurige gevels, staat nu op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Excuresies rondom Warschau

 • Wilanow Paleis en Park
  ook klein Versaille genoemd, zomerresidentie van koning Jan Sobieski, beroemd van zijn overwinning op de Turken bij de poort van Wenen in de 17-de eeuw. De prachtige interieurs omvatten meubels en porselein uit die periode en een galerij met portretten van Poolse koningen. Mooie omgeving met verschillende landschappen: een Engels park, Italiaanse barokke tuinen en een rozentuin. U kunt hier gezellig tafelen in een restaurant dat zich in een oude smidse bevindt.
 • Lazienki Park
  Een van de prachtigste parken in Europa. Gesticht in het jaar 1766 door Stanislaw Poniatowski, de laatste koning van Polen. De naam van het park komt van de oude baden die tot een tuinpaviljoen zijn omgebouwd.
  Het beroemdste gebouw van het complex is het 'Paleis op het Water' met prachtige interieurs o.a. de balzaal, Salomonzaal, portrettengalerij en eetzaal waar de koning iedere donderdag van gedachten wisselde met de meest vooraanstaande kunstenaars van die tijd. De oude oranjerie en het nevenstaande Stanislawowski Theater, een van de typische 18-de eeuwse hoftheaters van Europa, vormen een uniek complex.
 • Zelazowa Wola
  De geboorteplaats van Fryderyk Chopin, de beroemde Poolse componist. Het landhuis is omringd door een prachtige bomentuin met een unieke plantencollectie. Begeleid door de muziek van Chopin kunt u zijn huis bezoeken en zijn manuscripten bekijken.
 • Nieborow
  Een residentie van een rijke familie bestaande uit het laatste landschapspark en een prachtig barok paleis uit het eind van de 17-de eeuw, ontworpen door Tylman van Gameren.

 

 Copyright © 2009-2023 „Molenaar Tours”
Design & webmaster by ARSMO.nl
klusbedrijf Roosendaal stucadoorsbedrijf Breda tegelzetter wycieczki.nl dakdekker eindhoven