KRAKAU

 
Krakau was tot de 17de eeuw de stad van de koningen en de hofstad van Polen. Deze stad is een boeiende mix van heden en verleden: springlevend als universiteitsstad maar geschiedenis ademend uit iedere straatsteen. Krakow is een mystieke stad met meer dan 100 kerken, een oude stad met Italiaanse gevels, musea, paleizen, binnenplaatsen uit de Renaissance.


Maar Krakow is ook een jonge stad met 70000 studenten en een rijk cultureel en artistiek leven.
De volledig ongeschonden ommuurde binnenstad dateert uit de dertiende eeuw en heeft als warm kloppend hart de Rynek Glowny, de Grote Markt met in het midden de voormalige markthallen Sukiennice. Op de begane grond van Sukiennice bevindt zich een shopping arcade en op de eerste verdieping een museum voor Poolse schilderkunst.


Het 16 eeuwse Wawel paleis, gebouwd door een Italianse renaissancearchitect, de Mariakerk met zijn prachtige, rijk vergulde altaar en het gebouw van een van de oudste universiteiten, waar ook Nicolaus Copernicus de befaamde astronoom van Europa, studeerde zijn prachtig om te zien en te beleven. De terrassen rond het bruisende Rynek Glowny zorgen voor een gezellige sfeer. Cultuurstad Krakow is opgenomen op de Unesco lijst bij de 12 mooiste steden van de wereld.

Excursies rondom Krakau

  • Wieliczka
    De Wieliczka zoutmijn is een bijzondere attractie die op de lijst van UNESCO staat. Tijdens het bezoek aan Wieliczka bewondert u in het zout uitgehouwen kapellen, ruime kamers, grotten met kristallen en ondergrondse vijvers. Dit alles op een diepte van 250 meter.
  • Auschwitz - Birkenau
    Een gruwelijke herinnering aan de Nazi terreur. Het is nu een museum bestaande uit stenen barakken waar nog bezittingen van de slachtoffers te zien zijn. In Birkenau staan houten barakken en gaskamers. U kunt daar ook een documentaire film zien die kort na de bevrijding is gemaakt.
  • Zakopane
    Na 2 uur rijden van Krakow bent u in een heel andere wereld, namelijk in een natuurgebied, 1000m boven zeeniveau, omringd door het Tatragebergte. Er is een kabelbaan naar de Gubalowka heuvel, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Poolse en Tsjechische Tatra. In Zakopane kunt u lokale producten kopen zoals lamswollen truien, houtsnijwerk en lokale delicatessen.

 

 Copyright © 2009-2023 „Molenaar Tours”
Design & webmaster by ARSMO.nl
klusbedrijf Roosendaal stucadoorsbedrijf Breda tegelzetter wycieczki.nl dakdekker eindhoven