GDAŃSK

 
Een 1000 jaar oude havenstad aan de Oostzee, die in de Middeleeuwen tot de belangrijkste Hanzesteden behoorde. De oude stad met Mariakerk, Arthurhof, vele patriciërshuizen met puntgevels, die doen denken aan de architectuur van Amsterdam. Gdansk heeft een Middeleeuws stratenplan en charmante topgevels, waterspuwers en gedecoreerde toegangstrappen naar kleine boetiekjes voor amberjuwelen. De belangrijke gebouwen zijn het Stadhuis van de 14-de eeuw met Historisch Museum van Gdansk, de hof van Artus waar de elite van de handelaars zijn feesten hield en de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek, een majestueus, gotisch gebouw, waar binnenin een prachtige astronomische klok hangt.


Excursies rondom Gdansk

 • Gdansk Oliwa
  Basiliek in Oliwa met prachtige rococo orgel van (1763-88). Gebouwd door Jan Wulf uit Orneta en Fryderyk Rudolf Dalitz. Gedurende de zomer worden daar orgelconcerten georganiseerd.
 • Sopot
  Stijlvolle badplaats aan de Oostzee met veel gezellige restaurantjes en galeries in het centrum.
 • Malbork
  Op afstand van 1 uur rijden van Gdansk bevindt zich een van de meest beroemde kastelen van Polen. Het kasteel in Malbork dateert uit de 13-de eeuw en is een zeer goed voorbeeld van een middeleeuwse verdedigingsconstructie. Tijdens bezichtiging van het kasteel kunt u de unieke gotische versieringen bewonderen.
 • Kaszuby
  De Kaszuby regio wordt vaak vergeleken met Zwitserland, vanwege het mooie heuvelachtige landschap met talrijke meren. Hier kunt u een prachtige wandeling maken langs de Radunia riviervallei vol met planten die karakteristiek zijn voor de bergflora

 

 Copyright © 2009-2023 „Molenaar Tours”
Design & webmaster by ARSMO.nl
klusbedrijf Roosendaal stucadoorsbedrijf Breda tegelzetter wycieczki.nl dakdekker eindhoven